RECEPT FRÅN HJ

Yakiniku på lövbiff

Av . Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fint strimlad lövbiff
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 msk olja
  • 10 cm fint skuren purjolök
  • Yakinikumarinad

  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk finriven ingefära
  • Till servering

  • 3 dl jasminris
  • 300 g kimchi

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 minuter.

2

Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 minuter. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon minut. Servera med jasminris och kimchi.


Recept