RECEPT FRÅN HJ

Vit chokladparfait

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 1 dl socker
  • 6 st äggulor
  • 1 st vaniljstång använd bara fröna
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • Servera med:

  • lingon frysta, tinade
  • kolasås finns att köpa färdig

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad. Rör om och passa så inte chokladen stelnar i botten.
2
Vispa socker, äggulor och vaniljfrön till en pösig smet. Vispa grädden.
3
Blanda ner chokladen i äggsmeten. Vänd i grädde och crème fraiche.
4
Häll upp smeten i en avlång form och frys in i 6 timmar. Stjälp upp och garnera med lingon och kolasås.

Recept