Vietnamesiska vårrullar

De krispiga vårrullarna fyllda av asiatiska smaker serveras med en enkel dippsås av soja, sweet chilisås och sesamfrön.

Du behöver

  • 8 st rispapper

Fyllning:

1 st kycklingfilé ca 250 g
1 msk ketjap manis indonesisk soja
1 msk olivolja
salt svartpeppar
1 st morot
0.5 st mango
0.5 st gurka
0.5 st röd spetspaprika
1 kruka krispsallad
1 kruka koriander

Dippsås:

0.5 dl japansk soja
0.5 dl sweet chilisås
1 msk sesamfrön

Garnera med:

cashewnötter rostade, eller jordnötter
koriander

Gör så här

1
Skär kycklingfilén i långa strimlor. Blanda samman ketjap manis och olivolja i en skål och blanda ner kycklingköttet. Stek köttet runt om i en stekpanna, ca 2 minuter per sida. Salta och peppra.

2
Skala och skär moroten i smala stavar. Förväll i lättsaltat vatten, 2 minuter. Låt rinna av i en sil. Kärna ur mangon och skär fruktköttet i tunna klyftor. Filea bort skalet. Dela gurkan och ta bort kärnorna. Skär den i tunna stavar. Dela, ta bort kärnhuset och skär paprikan i långa strimlor. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag.

3
Doppa ett rispapper i taget i en gryta med hett vatten. Lägg papperet på en plastskärbräda eller bricka. Lägg salladsblad i nedre delen av papperet. Lägg på lite morot, mango, gurka, kyckling och några korianderblad.

4
Rulla samman till en fast rulle till hälften. Vik in sidorna och rulla färdigt. Upprepa med resterande rispapper. Dela rullarna på snedden och lägg upp på ett fat. Strö över korianderblad och rostade hackade cashewnötter eller jordnötter. Blanda samman soja, sweet chilisås och sesamfrön till en dippsås och servera till.

Scroll to Top