Vegopizza med vitkålssallad

Du behöver 5 dl vetemjöl fullkorn 0.5 tsk salt 1.5 msk olja 12.5 g jäst 1 2 dl vatten 37 Fyllning: 1 dl chilisås 150...

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl fullkorn
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 msk olja
  • 12.5 g jäst 1
  • 2 dl vatten 37

Fyllning:

1 dl chilisås
150 g fetaost
0.5 st burk kronärtskockshjärtan
4 st champinjoner
20 st svarta oliver
pizzakrydda
1 st vitkål klyfta
0.5 st röd paprika
rucolasallad

Ugn: 250º

Gör så här

1
Blanda mjöl med salt, olja, smulad jäst och vatten i en bunke. Arbeta ihop till en deg med elvispens degkrokar tills den släpper bunkens kant. Täck över med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek.

2
Dela degen i 2 delar och kavla ut till runda pizzabottnar. Lägg på bak-plåtspapper. Bred chilisås över pizzorna, ca 1 cm innanför kanten.

3
Fyll på med bitar av fetaost, delade kronärtskockshjärtan, skivade champinjoner och oliver.

4
Grädda pizzorna på en plåt i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Toppa med pizzakrydda, hyvlad vitkål, skivad paprika och rucolasallad.


Kommentar:
Låt gärna degen jäsa i kylen över natten.

Scroll to Top