Varma mackor med renskav

Du behöver 4 st Hällakakor runda, polarbröd 0.5 st purjolök 1 msk smör 240 g renskav salt peppar 2 krm timjan 100 g ädelost 1...

Du behöver

  • 4 st Hällakakor runda, polarbröd
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk smör
  • 240 g renskav
  • salt peppar
  • 2 krm timjan
  • 100 g ädelost
  • 1 dl grekisk yoghurt

Gratinering:

2 dl gratängost riven

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

2
Snitta, skölj, skiva och fräs purjolöken i en stekpanna med smör. Tillsätt renskavet och bryn det. Salta och krydda med peppar och timjan.

3
Riv ädelosten och rör ner i skavet tillsammans med yoghurten. Smaka av.

4
Fördela renskavet över bröden, strö över osten och gratinera smörgåsarna i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top