RECEPT FRÅN HJ

Ugnsfalu med äpple och pepparrot

Falukorv i ugn är en riktig vardagsräddare! Vi har fyllt den med äpple, senap och ost.

Av . Foto: Eva Hildén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g falukorv
  • ca 1 msk olja till formen
  • 2 st äpplen gärna syrliga
  • 6 skiva ost ca 70 g
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • Garnera med

  • hackad persilja
  • Servera med

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk riven pepparrot på tub
  • pressad kokt potatis eller potatismos
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skär falukorven i skivor, nästan hela vägen ner men inte helt igenom. Lägg över i en smord ugnssäker form.

2

Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela ostskivorna i mindre bitar.

3

Bred senap mellan korvskivorna. Stick ner äppel- och ostskivorna. Ringla över olivoljan.

4

Tillaga i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter eller tills den är genomvarm med fin färg.

5

Toppa med hackad persilja och servera med crème fraiche blandad med pepparrot. Pressad potatis eller mos är gott till.


Recept