RECEPT FRÅN HJ

Torskrygg med bacon

Foto: Pernilla Sjöholm

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar torskrygg á 125 g
  • salt och peppar
  • 140 g bacon
  • 8 st röda steklökar röda
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • citron färskpressad juice
  • dill
  • Sås

  • 2 dl spad från fisken + vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1.5 msk maizenaredning
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • kokta sockerärter
  • citron
  • kokt potatis
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Krydda fisken med salt och peppar. Skär baconet i bitar och stek nästan knaprigt i en stekpanna. Ta upp ur stekpannan.

2

Skala lökarna och dela i klyftor. Ansa och dela champinjonerna i kvartar. Stek lök och champinjoner i smör i en stekpanna. Blanda med bacon och lägg i en form. Lägg på torskbitarna och droppa över citronsaft. 

3

Lägg ett bakplåtspapper över fisken och tillaga i ugnen i ca 20 minuter tills fisken är klar.

4

Häll av spadet och mät upp till såsen. Koka upp spad, grädde och buljongtärning i en kastrull. Red av och smaka av med salt och peppar. Strö dill över fisken och servera med sås, potatis, sockerärter och citron.


Recept