RECEPT FRÅN HJ

Spenatlasagne

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 st morot
  • 1 st squash medelstor
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st chilipeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 dl crème fraîche
  • salt peppar
  • 1 tsk basilika torkad
  • 150 g spenat frusen, tinad
  • 100 g fetaost
  • 100 g lasagneplattor färska
  • 1 dl riven ost
  • Servera med:

  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och tärna moroten. Skär squashen i halvmånar. Skala och hacka lök och vitlök.
2
Fräs morot och all lök i en stekpanna med olja. Tillsätt squash, finhackad chili, tomater och crème fraiche och låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och basilika.
3
Krama ur vätskan ur spenaten och smula fetaosten. Varva lasagneplattor, spenat, fetaost och sås i en smord ugnsfast form. Strö över riven ost. Tillaga i ugnen, 20 minuter. Servera med sallad.

Recept