RECEPT FRÅN HJ

Spenat- och potatisgratäng med gravad lax

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 8 st potatis fasta, kokta
  • bladspenat helst lösfryst
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 100 g mozzarella
  • 1 dl parmesanost riven
  • Servera med:

  • 4 skiva gravad lax
  • Garnera med:

  • dill
  • Ugn: 225°

    Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skiva potatisen. Tina spenaten i mikron, ca 2 minuter på full effekt. Varva potatis och spenat i fyra smorda ugnsfasta portionsformar.
2
Vispa samman ägg och grädde, salt och peppar och häll i formarna. Strö över riven mozzarella och parmesanost.
3
Grädda mitt i ugnen, i ca 20 minuter tills osten fått fin färg. Lägg en skiva gravad lax ovanpå och garnera med dill. Servera genast.

Recept