Spenat- och potatisgratäng med gravad lax

Du behöver 8 st potatis fasta, kokta bladspenat helst lösfryst 2 st ägg 2 dl grädde 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar nymald 100 g...

Du behöver

  • 8 st potatis fasta, kokta
  • bladspenat helst lösfryst
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 100 g mozzarella
  • 1 dl parmesanost riven

Servera med:

4 skiva gravad lax

Garnera med:

dill

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skiva potatisen. Tina spenaten i mikron, ca 2 minuter på full effekt. Varva potatis och spenat i fyra smorda ugnsfasta portionsformar.

2
Vispa samman ägg och grädde, salt och peppar och häll i formarna. Strö över riven mozzarella och parmesanost.

3
Grädda mitt i ugnen, i ca 20 minuter tills osten fått fin färg. Lägg en skiva gravad lax ovanpå och garnera med dill. Servera genast.

Scroll to Top