RECEPT FRÅN HJ

Sparrispaj med brieost

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 250 g grön sparris
  • 150 g brieost
  • Äggstanning:

  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 25 g valnötter
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör, gärna i matberedare, till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform som är 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
3
Fyllning: Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Förväll sparrisen i kokande vatten i 2 minuter. Låt rinna av. Lägg sparris och skivad brieost i pajskalet.
4
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Strö på valnötter. Grädda strax under mitten i ugnen i 30 minuter.

Recept