Sparrispaj med brieost

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning: 250 g grön sparris 150 g brieost Äggstanning: 3 st ägg...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

250 g grön sparris
150 g brieost

Äggstanning:

3 st ägg
1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
salt och peppar
25 g valnötter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör, gärna i matberedare, till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform som är 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Förväll sparrisen i kokande vatten i 2 minuter. Låt rinna av. Lägg sparris och skivad brieost i pajskalet.

4
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Strö på valnötter. Grädda strax under mitten i ugnen i 30 minuter.

Scroll to Top