Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 400 g skalad sötpotatis
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärningar
- citron pressad saft
- salt och peppar
Topping:
0.5 dl olivolja
2 msk färsk mynta
crème fraîche
pumpakärnor
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Tärna sötpotatisen. Fräs lök, vitlök och sötpotatis ett par minuter i olja i en gryta utan att det får färg.
Späd med vatten och buljongtärning och koka i 20 minuter tills allt är mjukt. Mixa soppan slät och koka upp. Smak av med citronsaft, salt och peppar. Späd eventuellt soppan med vatten om den är för tjock.
Topping: Mortla olja och mynta. Servera soppan med en klick crème fraiche, myntaolja och pumpakärnor.
Soppan är god att servera både varm, ljummen och kall.