RECEPT FRÅN HJ

Sommarsallad med getostgratinerad kycklingfilé

Av . Foto: Thomas Carlgren

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingbröstfiléer a 400g
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 200 g getost
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • Sommarsallad

  • 1 l jordgubbar
  • 2 st avokador
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • 2 dl myntablad
  • 50 g mâchesallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa kycklingfiléerna och bryn dem i smör, ca 5 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

2

Flytta över dem till en plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva getost på varje filé. Strö på rosmarin och droppa över olivolja.

3

Gratinera mitt i ugnen till en innertemperatur på 72° , ca 10 minuter. Ta ut och ringla honung över osten.

4

Sommarsallad: Ansa och klyfta jordgubbarna. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skiva frukt-köttet.

5

Blanda avokado, jordgubbar, vinäger, olivolja, salt och ½ tsk nystötta svartpepparkorn. Vänd ner mynta och sallad.

6

Servera kycklingen med salladen och ev färskpotatis.


Recept