RECEPT FRÅN HJ

Smörgåstårta med färskrökt lax

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd
  • smörgåsmargarin
  • Fyllning:

  • 3 st hårdkokta ägg
  • 200 g färskrökt lax
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt peppar
  • Garnera med:

  • 200 g färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st salladshuvud
  • 200 g färskrökt lax
  • 300 g skalade räkor 750 g oskalade räkor
  • 12 skiva ost t ex Port Salut
  • 12 st körsbärstomater
  • dill
  • citron
  • Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Bred smörgåsmargarin på brödskivorna och kantskär dem. Lägg tre skivor bredvid varandra på ett serveringsfat alt skärbräda eller bricka.
2
Fyllning: Skala och hacka äggen och hacka laxen. Rör ihop majon-näs, crème fraiche, dill och citronsaft. Blanda i ägg och lax och krydda med salt och peppar. Bred hälften av fyllningen på bröden. Lägg på ett nytt lager bröd och resten av fyllningen. Avsluta med de 3 sista bröden.
3
Garnering: Rör ihop färskost och crème fraiche och bred runt om och ovanpå tårtan.
4
Garnering: Tryck fast salladsblad runt om tårtan och garnera med lax, räkor, rullade ostskivor, halverade tomater, dill och citronskivor.

Kommentar:
Du kan förbereda tårtan dagen innan – men spara garneringen till ser-veringsdagen – så håller den sig fin och blir extra god av att få stå till sig. Tänk på att garnera tårtan så att varje bit får lite av allt det goda.

Recept