RECEPT FRÅN HJ

Smördegsrullar med parmaskinka

Små och läckra tilltugg. Goda varma, kalla eller lätt ljumna, välj själv!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg ca 250 gram
  • 150 g färskost med grillad paprika
  • 7 st strimlade soltorkade tomater
  • 10 st färska basilikablad
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • Pensling

  • 1 st ägg
  • 2 tsk sesamfrö
  • Garnering

  • 1 dl crème fraîche
  • 6 skiva parmaskinka
  • basilikablad
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Rulla ut smördegen plant framför dig och bred på färskosten. Fördela tomaterna och basilikabladen ovanpå. Strö över riven ost. Rulla ihop smördegen från långsidan som en rulltårta. Placera på bakplåtspappersklädd långpanna med skarven nedåt.

2

Pensla rullen med uppvispat ägg, strö över sesamfrön. Grädda strax under ugnens mitt i ca 20–22 minuter eller tills rullen fått fin färg.

3

Tag ut och låt svalna. Skär rullen i 10–12 stycken bitar.

4

Vispa crème fraichen hårt med hjälp av en elvisp, det tar en stund. Klicka ut lite crème fraiche på varje bit. Halvera skinkbitarna och placera ovanpå tillsammans med ett basilikablad.


Recept