Smördegsrullar med parmaskinka

Färskost, soltorkade tomater, basilika och ost utgör fyllningen i smördegsrullarna. Toppa med parmaskinka, crème fraiche.

10 bitar

Du behöver

  • 1 rulle kyld smördeg, ca 250 gram
  • 150 g färskost med grillad paprika
  • 7 soltorkade tomater, strimlade
  • 10 färska basilikablad
  • 1 ½ dl riven lagrad ost

Pensling

1 ägg
2 tsk sesamfrö

Garnering

1 dl crème fraîche
6 skivor parmaskinka
basilikablad

Ugn: 200º

Gör så här

1

Rulla ut smördegen plant framför dig och bred på färskosten. Fördela tomaterna och basilikabladen ovanpå. Strö över riven ost. Rulla ihop smördegen från långsidan som en rulltårta. Placera på bakplåtspappersklädd långpanna med skarven nedåt.

2

Pensla rullen med uppvispat ägg, strö över sesamfrön. Grädda strax under ugnens mitt i ca 20–22 minuter eller tills rullen fått fin färg.

3

Tag ut och låt svalna. Skär rullen i 10–12 stycken bitar.

4

Vispa crème fraichen hårt med hjälp av en elvisp, det tar en stund. Klicka ut lite crème fraiche på varje bit. Halvera skinkbitarna och placera ovanpå tillsammans med ett basilikablad. Rullarna är goda varma, kalla eller lätt ljumna, välj själv!

Scroll to Top