RECEPT FRÅN HJ

Små tomatpajer med spetskål

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Pajdeg

  • 175 g vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl sesamfrö
  • salt
  • äggula
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • vårlökar
  • 250 g skivad spetskål
  • ägg
  • 100 g cheddar
  • svartpeppar
  • körsbärstomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 g keso
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1

Ugn 180 grader. Fördela degen i 4-6 små pajformar. Förbaka i 10 minuter.

2

Skär vårlöken i tunna skivor. Koka upp och sjud kålen i 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.

3

Vispa ägg, keso, ost, salt och peppar. Blanda ner de kokta grönsakerna. Fördela tomaterna i pajen. Strö över oregano. Baka pajerna i ca 30 minuter eller tills de gyllene och färdiga.


Recept