RECEPT FRÅN
Små tomatpajer med spetskål
Av Bente Nissen Lundsgaard. Foto: Betina Hastoft
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 175 g vetemjöl
- 100 g smör
- 1 dl sesamfrö
- salt
- äggula
- 1 msk kallt vatten
- vårlökar
- 250 g skivad spetskål
- ägg
- 100 g cheddar
- svartpeppar
- körsbärstomater
- 1 tsk torkad oregano
- 150 g keso
- salt
- svartpeppar
Pajdeg
Fyllning
Gör så här
1
Ugn 180 grader. Fördela degen i 4-6 små pajformar. Förbaka i 10 minuter.
2
Skär vårlöken i tunna skivor. Koka upp och sjud kålen i 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.
3
Vispa ägg, keso, ost, salt och peppar. Blanda ner de kokta grönsakerna. Fördela tomaterna i pajen. Strö över oregano. Baka pajerna i ca 30 minuter eller tills de gyllene och färdiga.