RECEPT FRÅN HJ

Silltårta

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 250 g kavring
  • 75 g smör
  • Fyllning:

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st burk hela matjesfil 250 g avrunnen vikt
  • 0.5 st rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella 10%
  • 1 dl hackad dill
  • Garnering:

  • 10 st rädisor
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här

1
Smula kavringen i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 30 minuter.
2
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Låt sillen rinna av väl och hacka den fint, spara spadet.
3
Skala och hacka löken fint. Blanda den med gräddfil, kesella, sill och dill. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme.
4
Rör ner i sillröran. Smaka av med sillspad och häll i formen. Låt stå kallt i 4 timmar.
5
Ta bort formen och garnera tårtan med skivade rädisor och gräslök.

Recept