RECEPT FRÅN HJ

Rotsaksjansson

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 st morot
  • 2 st palsternacka
  • 300 g kålrot
  • 250 g rotselleri
  • salt peppar
  • 1 st ägg
  • 200 g färskost med vitlök
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Skala och strimla morötter, palsternacka, kålrot och rotselleri.
2
Varva rotsaker och lök i en smord ugnsform. Salta Vispa samman ägg och färskost till en slät smet. Vispa i grädde och mjölk. Häll smeten det över rotsakerna och peta med en gaffel så det rinner ner i formen. Grädda minuter tills rotsakerna är mjuka, ca 1 timme och 10.

Recept