Rotfruktsgratäng med kantareller och getost

Du behöver ca 7 dl färska kantareller gul lök smör 2 tsk timjan 500 g mjölig potatis stor morot stor palsternacka 1 bitar rotselleri 1...

Du behöver

  • ca 7 dl färska kantareller
  • gul lök
  • smör
  • 2 tsk timjan
  • 500 g mjölig potatis
  • stor morot
  • stor palsternacka
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 bitar kålrot
  • pressade vitlöksklyftor
  • 150 g smulad getost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och nymald svartpeppar
  • 1.5 dl riven lagrad ost

Gör så här

1

Ansa och dela kantarellerna i bitar. Skala och skiva löken. Mjukstek kantareller och lök i smör. Blanda i timjan mot slutet.

2

Skala potatis och rotfrukter och skiva dem tunt, gärna i matberedare.

3

Blanda alla ingredienser utom den rivna osten i en stor bunke, det är enklast att använda händerna. Häll över blandningen i en ugnssäker form. Strö över den rivna osten.

4

Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills potatis och rotfrukter är mjuka och gratängen har fin färg, cirka 40 minuter.

Scroll to Top