Räktoast med pepparrotssting

Du behöver 3 msk olivolja 4 skiva vitt bröd Räkröra: 200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt 1 st rödlök 2 dl crème...

Du behöver

  • 3 msk olivolja
  • 4 skiva vitt bröd

Räkröra:

200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
1 st rödlök
2 dl crème fraîche
1 dl hackad dill
1 msk riven pepparrot
2 msk pressad citronsaft
salt och svartpeppar

Servera med:

2 dl blandad sallad t ex rucola

Garnera med:

dillvippor

Gör så här

1

Ringla olja i en stekpanna och stek brödet tills det blivit gyllenbrunt. Låt brödet rinna av på hushållspapper.

2

Räkröra: Skala räkorna. Skala och finhacka löken. Blanda räkor, lök, crème fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

3

Lägg ett par salladsblad på varje brödskiva. Lägg på 2–3 msk räkröra och garnera med en dillvippa.

Scroll to Top