RECEPT FRÅN HJ

Räkcocktail med avocado och apelsin

Välkomna gästerna med fruktig räkcocktail som förrätt!

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 st gurka
  • 2 st tomater
  • 2 st avokado
  • 2 st apelsiner
  • 0.33 st purjolök skivad
  • salt svartpeppar
  • kajennpeppar
  • dillkvistar
  • olivolja
  • Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Lägg dem i en skål.
2
Dela gurkan, kärna ur och skär den i tunna skivor. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Skär tomaterna i bitar.
3
Dela avokadorna och kärna ur och skala halvorna. Skär avokadoköttet i bitar. Skala apelsinerna med vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela dem i bitar.
4
Blanda försiktigt räkor, gurka, tomater, avokador, apelsiner och purjolök. Smaka av med salt, svartpeppar och ytterst lite kajennpeppar.
5
Plocka dillen och blanda ner i cocktailen. Lägg upp förrätten i cocktailglas och servera genast. Droppa eventuellt över lite olivolja.

Recept