RECEPT FRÅN HJ

Rabarberkaka

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl rabarber
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 75 g vit choklad
  • Garnera med:

  • jordgubbar
  • Servera med:

  • vaniljsås eller grädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten och rör i det smälta smöret.

2

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Skölj och skiva rabarbern. Blanda den med potatismjöl och socker. Strö den över smeten.

3

Grädda i 25 minuter. Hacka chokladen grovt och strö över kakan. Grädda i ca 10 minuter tills kakan är klar. Garnera med jordgubbar. Servera med vaniljsås eller grädde.


Kommentar:
Kanske blir det här årets första rabarberkaka. Jordgubbar och rabarber är smaker som tycker om att samsas. En klick grädde på det blir perfekt!

Recept