RECEPT FRÅN HJ

Quinoasallad med rödbetor, valnötter och fetaost

Vackert, läckert, enkelt, gott och nyttigt!

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

    Ingredienser

  • 3 dl quinoa
  • medelstora rödbetor
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl valnötter
  • dressing
  • apelsin
  • citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 dl olivolja
  • Salt och peppar enligt smak
  • Färskhackad ramslök

Gör så här

1

Skölj quinoan ordentligt i riktigt kallt vatten och koka enligt instruktionen på förpackningen, låt svalna.

2

(Tips: Koka gärna quinoan i buljong, smakat av lite vitlök för mer smak istället för salt vatten).

3

Vispa upp ingredienserna till dressingen med handvisp

4

Blanda tillsammans den kokta quinoan, rårivna rödbetor, fetaost och dressing.

5

Garnera med valnötter och färsk ramslök eller persilja.


Recept