Du behöver
- 400 g pumpa
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st äpple
- 1.5 dl vin vitt torrt
- 10 dl hönsbuljong
- 1 dl crème fraîche
- salt peppar
Det här behövs för ca 12 port på buffébordet:
Gör så här
1
Skala pumpan och tag bort kärnorna. Tärna fruktköttet.
2
Skala lök och vitlök. Hacka det. Skala, kärna ur och tärna äpplet.
3
Fräs lök och vitlök i lite matfett, utan att det får färg, i en stor gryta. Tillsätt äpple, pumpa, vin och buljong. Låt allt puttra ca 20 minuter på svag värme.
4
Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör den slät. Häll tillbaka soppan i grytan och låt den koka upp på nytt. Vispa ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
5
Bjud gärna våra snittar till.