Pulled Pork

Du behöver 1 kg benfri fläskkarré 1 dl barbecuesås Kryddrub 2 msk flingsalt 0.5 msk svartpeppar 1 msk strösocker 1 msk fänkålsfrön 1 msk chiliflakes...

Du behöver

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 1 dl barbecuesås

Kryddrub

2 msk flingsalt
0.5 msk svartpeppar
1 msk strösocker
1 msk fänkålsfrön
1 msk chiliflakes
0.5 msk torkad timjan
.5 msk hel svartpeppar

Gör så här

1

Mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd.

2

Fördela briketterna i två högar i varsin del av grillen. Placera fläskkarrén mellan glöd- bäddarna, lägg på locket men ha spjällen öppna och grilla i ca 5 timmar. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar men försök att hålla en temperatur runt 130° under locket.

3

Pensla köttet med barbecuesåsen i flera omgångar under de sista 10 minuterna. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben.

Scroll to Top