Du behöver
- 1 kg benfri fläskkarré
- 1 dl barbecuesås
Kryddrub
2 msk flingsalt
0.5 msk svartpeppar
1 msk strösocker
1 msk fänkålsfrön
1 msk chiliflakes
0.5 msk torkad timjan
.5 msk hel svartpeppar
Gör så här
Mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd.
Fördela briketterna i två högar i varsin del av grillen. Placera fläskkarrén mellan glöd- bäddarna, lägg på locket men ha spjällen öppna och grilla i ca 5 timmar. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar men försök att hålla en temperatur runt 130° under locket.
Pensla köttet med barbecuesåsen i flera omgångar under de sista 10 minuterna. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben.