RECEPT FRÅN HJ

Potatissallad med falukorv

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl finhackad smörgåsgurka
  • salladslökar
  • salt och svartpeppar
  • 400 g falukorv
  • Servera med: salladsmix, rädisor och eventuellt tunnbröd

    Tips! Gott med rostad lök till.

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Blanda gräddfil, majonnäs, smörgåsgurka och salladslök. Dela och vänd ner potatisen. Smaka av med salt och peppar.

2

Skär falukorven i skivor och stek eller grilla till fin färg på båda sidor. Servera korv och potatissallad med sallad och rädisor, eventuellt i ett tunnbröd.


Recept