Potatisfrittata med primörer

Utmärkt sommarlunch eller till lite kallskuren skinka.

Du behöver

  • 400 g kokt färskpotatis
  • 200 g kokta morötter
  • sparris
  • salladslökar
  • 3 msk smör
  • ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
  • 1.5 dl riven lagrad ost ex
  • 3 msk klippt gräslök
  • 3 msk hackad dill

Gör så här

1

Ugn 200 grader. Skiva morötter och dela potatisen i skivor eller bitar. Bryt av nedersta delen av sparrisen och dela sparrisen i mindre bitar. Ansa och skiva salladslöken.

2

Vispa samman ägg, mjölk, ost, dill, gräslök, salt och peppar. Blanda ner potatis, morötter, sparris och salladslök i smeten.

3

Hetta upp matfett i en stekpanna, helst med ett handtag som tål ugnsvärme. Häll smeten i järnet,

4

Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt mellan grönsakerna.

5

Stek fritattan på medelvärme, tycker du att det är svårt kan du steka den klar i ugnen, tills fritattan stannat helt och blivit gyllene och fin, känn med sticka.

Scroll to Top