Du behöver
- 400 g kokt färskpotatis
- 200 g kokta morötter
- sparris
- salladslökar
- 3 msk smör
- ägg
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
- 1.5 dl riven lagrad ost ex
- 3 msk klippt gräslök
- 3 msk hackad dill
Gör så här
1
Ugn 200 grader. Skiva morötter och dela potatisen i skivor eller bitar. Bryt av nedersta delen av sparrisen och dela sparrisen i mindre bitar. Ansa och skiva salladslöken.
2
Vispa samman ägg, mjölk, ost, dill, gräslök, salt och peppar. Blanda ner potatis, morötter, sparris och salladslök i smeten.
3
Hetta upp matfett i en stekpanna, helst med ett handtag som tål ugnsvärme. Häll smeten i järnet,
4
Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt mellan grönsakerna.
5
Stek fritattan på medelvärme, tycker du att det är svårt kan du steka den klar i ugnen, tills fritattan stannat helt och blivit gyllene och fin, känn med sticka.