RECEPT FRÅN HJ

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Fräs lite tunt skivad purjolök (från den gröna delen på löken) och toppa soppan med.

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 st purjolök den gröna delen
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • Svampmacka

  • 250 g svamp
  • 2 msk smör
  • 1 st tunt skivad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 4 st bake off minibaguetter

Gör så här

1

Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar.

2

Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.

3

Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

4

Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök, stek någon minut till.

5

Pudra över mjöl och häll i grädden under omrörning. Låt puttra ihop lite och smaka av med salt och peppar.

6

Värm och skiva brödet, toppa med svampröran.


Recept