RECEPT FRÅN HJ

Päronkaka med maräng i långpanna

Lättbakat till många! Mjuk långpannekaka toppad med fluffig maräng och kardemummadoftande päron.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Tillagningstid: 60 minuter
12 bitar

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 st äggulor
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Maräng

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Topping

  • 3 st päron
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggulorna. Rör i mjölken och mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.

2

Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Bred ut den över smeten.

3

Topping: Tvätta och skiva ­päronen riktigt tunt. Lägg dem över marängen. Strö över stött kardemumma.

4

Grädda i 25 minuter.


Kommentar:
Tips! Till desserter och kakor passar mogna och söta päron bäst. För päron i lag ska de inte vara helt mogna. Då kokar de sönder.

Recept