RECEPT FRÅN HJ

Paj med purjo och mozzarella

En nybakad riktigt god paj med en härligt krämig fyllning – finns det något godare? Alltid finns det något i kylen att fylla en paj med.

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Deg

  • 4 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vete-eller grahamsmjöl
  • 1 nypa salt
  • ägg
  • Fyllning

  • purjolökar
  • ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 100 g riven mozzarella
  • tomater
  • 75 g mandelflagor

Gör så här

1

Blanda olja, vatten, mjöl, och salt. Samla ihop degen med ägget. Låt degen vila i 30 minuter i kylskåp. Kavla ut degen och lägg den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Pensla bottnen med lite äggvita från ett av äggen till fyllningen. Förbaka botten i 10 minuter, mitt i ugnen på 180 grader. 

2

Tvätta purjolöken och skiva dem. Koka upp skivorna i en gryta med 1 dl vatten, under lock. Låt rinna av i ett durkslag. 

3

Blanda ägg, mjölk, salt, peppar och ostarna. Blanda ner purjon. Skär tomaterna i skivor och fördela dem över pajen. Strö över mandelflagorna. Grädda pajen i ca 40 minuter på 180 grader i mitten av ugnen. 


Recept