RECEPT FRÅN HJ

Oxrullader med ljuvlig gräddsås

Härlig fyllning med lite sting har de här rulladerna. Servera dem i en makalöst god gräddsås smaksatt med vinbärsgelé och lite konjak. Komplettera med haricots verts och potatismos.

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 600 g nötkött 1
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • tandpetare
  • vetemjöl
  • Fyllning:

  • 2 st schalottenlökar hackade
  • 50 g bacon hackat
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl persilja hackad
  • 2 st saltgurka
  • Sås:

  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond konc
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vinbärsgelé
  • konjak ev 1 msk
  • salt peppar
  • Garnering:

  • persilja hackad
  • 2 msk sherry eller rött portvin
  • 0.5 tsk soja
  • salt peppar
  • Ugn: 175º

  • tomater mini, delade
  • svarta oliver urkärnade
  • färsk timjan
  • Ugn: 200–225º

    Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med fyllningen. Fräs lök och bacon i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Blanda med dijonsenap och persilja i en skål.
2
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda eller ett smörpapper. Salta och peppra köttet. Lägg en sträng av lökröran ovanpå. Dela saltgurkan i stänger och lägg på mitten. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Rulla rulladerna i mjöl.
3
Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Lägg sedan över dem i en traktörpanna. Tillsätt vatten och kalvfond och låt rulladerna sjuda, ca 20 minuter.
4
Ta upp köttet och ta bort tandpetarna. Håll köttet varmt. Vispa ner grädden i såsen och koka ihop den 5 minuter. Smaksätt med gelé, konjak, salt och svartpeppar. Lägg ner rulladerna i såsen. Servera med potatismos och kokta haricots verts.

Recept