Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

Du behöver 1 kg potatis 0.5 msk olivolja 1 tsk salt 150 g riven lagrad ost 1 tsk paprikapulver 0.5 tsk cayennepeppar Varm bönsalsa 1...

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar

Varm bönsalsa

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
0.5 msk olivolja
400 g hela tomater
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk strösocker
400 g kokta vita bönor

Ugn: 225º

Gör så här

1

Dela potatisarna på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter tills de är mjuka.

2

Strö över riven ost, paprikapulver och cayennepeppar. Gratinera tills osten smält och fått fin färg, ca 5–10 minuter.

3

Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, vinäger och socker och sjud ca 15 minuter. Häll i bönorna och låt puttra med tills de är varma. Servera bönsalsan med potatisarna.

Scroll to Top