Du behöver
- 1 kg potatis
- 0.5 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 150 g riven lagrad ost
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk cayennepeppar
Varm bönsalsa
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
0.5 msk olivolja
400 g hela tomater
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk strösocker
400 g kokta vita bönor
Ugn: 225º
Gör så här
Dela potatisarna på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter tills de är mjuka.
Strö över riven ost, paprikapulver och cayennepeppar. Gratinera tills osten smält och fått fin färg, ca 5–10 minuter.
Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, vinäger och socker och sjud ca 15 minuter. Häll i bönorna och låt puttra med tills de är varma. Servera bönsalsan med potatisarna.