RECEPT FRÅN HJ

Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Varm bönsalsa

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olivolja
  • 400 g hela tomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 400 g kokta vita bönor
  • Ugn: 225º

Gör så här

1

Dela potatisarna på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter tills de är mjuka.

2

Strö över riven ost, paprikapulver och cayennepeppar. Gratinera tills osten smält och fått fin färg, ca 5–10 minuter.

3

Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, vinäger och socker och sjud ca 15 minuter. Häll i bönorna och låt puttra med tills de är varma. Servera bönsalsan med potatisarna.


Recept