Nektarinkaka med mandel

Du behöver 250 g smör 3 dl strösocker ägg 5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 1 dl vispgrädde 100 g mandelmassa nektariner...

Du behöver

  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker
  • ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mandelmassa
  • nektariner
  • 50 g mandelspån

Gör så här

1

Ugn 175 grader. Rör ihop smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

2

Tillsätt grädde och riven mandelmassa och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en form, 25×35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3

Dela nektarinerna i klyftor och lägg dem vackert över smeten. Strö på mandelspån och grädda i ca 40 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.

Scroll to Top