RECEPT FRÅN HJ

Mumsmums deluxe

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
16 stycken

Du behöver

  • 16 st smörgåsrån
  • 2 st gelatinblad
  • 0.75 dl vatten
  • 1 dl glykos
  • 2.5 dl strösocker
  • 5 st äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 200 g mörk choklad Eller 100 g vit + 100 g mörk
  • 1 msk vaniljsocker
  • gul hushållsfärg
  • 0.5 msk olja
  • guldpulver

Gör så här

1

Stansa ut rundlar ur rånen med ett glas. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.

2

Koka vatten, glykos och socker i en kastrull tills temperaturen är 116°. Vispa under tiden äggvitor och 2 msk strösocker till fast skum. Tillsätt den varma socker-lagen i en tunn stråle under vispning. Vispa tills marängen är sval.

3

Ta upp och smält gelatinbladen. Blanda ner lite av marängsmeten i kastrullen och vänd ner gelatinbladningen i marängen. Smaksätt med vaniljsocker och tillsätt några droppar hushållsfärg.

4

Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa toppar på rånen. Låt vila i frysen i 1 timme.

5

Smält chokladen över vattenbad, var sort för sig, med lite olja.

6

Doppa marängen i chokladen. Låt stelna. Pudra över guldpulver.


Recept