RECEPT FRÅN HJ

Midsommartårta med hasselnötter och jordgubbar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1.5 l jordgubbar

Gör så här

1

Ugn 200 grader. Vispa äggvitor och socker till en blank maräng. Hacka nötterna fint och blanda med potatismjöl och vaniljsocker. Vänd ner i marängen.

2

Rita två rundlar, ca 27 cm i diameter, på bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna och grädda i 20 minuter. Låt svalna.

3

Vispa grädden och rensa jordgubbarna. Lägg ihop tårtan med grädde och skivade jordgubbar mellan och toppa med grädde och jordgubbar.


Recept