RECEPT FRÅN HJ

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Yoghurtbröd

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 st ägg
  • olivolja till stekning
  • flingsalt
  • Stekt svartkål

  • 1 pkt svartkålsmix Coop Hackat och klart
  • 1 st vitlöksklyfta skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Till servering: 3 sorters färdigköpt hummus, original, ärta och rödbeta, gärna av märket Sevan oliver

Gör så här

1

Yoghurtbröd: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt yoghurt och ägg. Rör ihop. Degen ska vara kladdig. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda ut smeten i små högar. Ringla lite olja över bröden och platta till med stekspaden. Stek bröden i rikligt med olja till fin färg på båda sidorna. Sänk värmen och stek färdigt bröden, totalt ca 10 minuter. Strö över flingsalt när de är klara.

2

Stek svartkålsmixen med vitlöken hastigt i olja i en riktigt het panna. Strö över flingsalt och servera med tre sorters hummus, yoghurtbröden och oliver.


Recept