Du behöver
- 2 st inläggningssill
- 1 st apelsin
- 1 st rödlök
- 10 st kryddpepparkorn
- 5 st kryddnejlikor
- 1 st lagerblad
Lag:
1.5 dl vatten
0.5 dl pressad apelsinsaft
1.5 dl ättikssprit 12%
1 dl strösocker
0.5 dl honung
Gör så här
1
Lag: Koka upp vatten, apelsinsaft, ättika, socker och honung och koka tills sockret lösts upp. Låt kallna.
2
Skölj sillen och låt den rinna av väl. Skär sillen i sneda bitar.
3
Skala apelsinen med potatisskalare, så skalet blir riktigt tunt. Strimla skalet fint. Skär bort det vita på apelsinen med en kniv, och skär ut hinnfria klyftor.
4
Skala, dela och skiva löken. Krossa pepparn lätt. Varva sill, apelsinskal och -klyftor, lök och peppar i en skål. Lägg i lagerbladet och häll på lagen och låt dra i 1 dygn.