Ljuvlig chokladmazarinkaka

Du behöver Botten: 225 g smör 4 dl vetemjöl 0.75 dl strösocker 1 st äggula Fyllning: 125 g smör 400 g mandelmassa 3 st ägg...

Du behöver

Botten:

225 g smör
4 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
1 st äggula

Fyllning:

125 g smör
400 g mandelmassa
3 st ägg
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
75 g mörk choklad

Glasyr:

3.5 dl florsocker
2 msk vatten
gul hushållsfärg
strössel

Ugn: 200°/180°

Gör så här

1

Botten: Blanda smöret i bitar, mjöl, socker och äggula till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut den på bakplåtspapper till en fyrkant, 20 x 30 cm, och lägg den i en form med samma mått. Nagga degen och förgrädda i 200°, 10 minuter. Låt svalna något. Sänk värmen i ugnen.

2

Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör och riven mandelmassa. Vispa i äggen ett i taget och blanda i kakao och vaniljsocker. 

3

Hacka chokladen fint och blanda ner i mandelsmeten. Fördela smeten över bottnen och grädda i 180°,  25 minuter. Låt kakan svalna.

4

Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr och färga den gul med hushållsfärg. Bred glasyren över kakan och strö på strössel. Låt stelna och skär i rutor.


Kommentar:
Dubbla receptet om du vill baka kakan i en vanlig långpanna, 30 x 40 cm.

Scroll to Top