Du behöver
- 350 g falukorv
- 1 st purjolök
- 1 st äpple
- 2 pkt linser à ca 300 g
- smör till stekning
- 150 g babyspenat
- 0.5 dl kapris
- salt, svartpeppar
Rödbetsyoghurt:
2 dl grekisk yoghurt
2 msk pepparrot färskriven
0.5 dl hackad gräslök
1.5 dl rödbetor fintärnade inlagda
salt
Servera med:
rödbetsyoghurt
ägg stekt eller hårdkokt
Gör så här
Tärna korven. Skölj och strimla purjolöken. Fintärna äpplet. Skölj linserna och låt dem rinna av.
Bryn korven i en stor panna med lite smör. Sänk värmen. Blanda i purjolök, linser och kapris och låt det fräsa en stund.
Vänd ner äpple och spenat. Spenaten kommer nog nästan att trilla ur pannan, men sjunker ihop på ett ögonblick. Smaka av med salt och peppar.
Rödbetsyoghurt: Blanda yoghurt, pepparrot, gräslök och rödbetor. Smaka av med salt. Servera med stekt eller hårdkokt ägg.