RECEPT FRÅN HJ

Len pumpasoppa

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g matpumpa
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 2 msk riven ingefära
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • salt
  • Topping

  • 1 st liten burk majs
  • 0.5 dl pistaschnötter
  • 0.5 dl pumpakärnor

Gör så här

1

Skala pumpan och tärna fruktköttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

2

Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs lök och chili blankt och smidigt utan att det får färg.

3

Tillsätt pumpa, vatten och fond och koka ihop i ca 15 minuter.

4

Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Rör ner crème fraiche och låt allt koka upp. Smaka av med riven ingefära, limeskal, limesaft och salt.

5

Låt majsen rinna av på hushållspapper. Rosta den i olja i en stekpanna tills den börja poppa upp.

6

Toppa soppan med majs, hackade pistaschnötter, pumpakärnor och eventuellt lite kryddgrönt.


Recept