Laxkanapéer med äpple

Gott som entrérätt eller till en drink.

Du behöver

  • 3 skiva formbröd vitt
  • 2 msk smör
  • 1 msk riven ost
  • 1 msk hackad dill
  • 1 st äpple
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 1.5 msk majonnäs
  • 1.5 msk lätt crème fraiche
  • salt
  • laxfilé ca 150 g varmrökt

Ugn: 250°

Gör så här

1
Rör samman smöret med ost och dill. Kantskär brödskivorna och bred smöret över dem. Dela varje skiva i 4 trianglar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och gratinera dem ca 3 minuter. Stäng värmen och låt dem stå i ytterligare ca 2-3 minuter.

2
Skala och finhacka 1/4 äpple och droppa över citronsaft. Skär resten av äpplet i tunna klyftor. Droppa över citronsaft.

3
Rör samman majonnäs, creme fraiche, persilja, hackat äpple och riven pepparrot. Smaka av med salt.

4
Lägg 1 äppelklyfta på varje kanapé och klick äppelröra över. Toppa med en bit varmrökt lax och lite dill.

Scroll to Top