Du behöver
- 3 skiva formbröd vitt
- 2 msk smör
- 1 msk riven ost
- 1 msk hackad dill
- 1 st äpple
- 2 tsk pressad citronsaft
- 1 msk hackad persilja
- 1 tsk riven pepparrot
- 1.5 msk majonnäs
- 1.5 msk lätt crème fraiche
- salt
- laxfilé ca 150 g varmrökt
Ugn: 250°
Gör så här
1
Rör samman smöret med ost och dill. Kantskär brödskivorna och bred smöret över dem. Dela varje skiva i 4 trianglar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och gratinera dem ca 3 minuter. Stäng värmen och låt dem stå i ytterligare ca 2-3 minuter.
2
Skala och finhacka 1/4 äpple och droppa över citronsaft. Skär resten av äpplet i tunna klyftor. Droppa över citronsaft.
3
Rör samman majonnäs, creme fraiche, persilja, hackat äpple och riven pepparrot. Smaka av med salt.
4
Lägg 1 äppelklyfta på varje kanapé och klick äppelröra över. Toppa med en bit varmrökt lax och lite dill.