Du behöver
- 1 msk salt
- 1 msk strösocker
- 2 krm peppar
- 1 kg skinnfri laxfilé
- 4 dl vispgrädde
- 1 msk fiskfond
- 1 msk pressad citron
- 1.5 dl grovhackad dill
- 10 st rädisor
- 1 st gurka
- 1 msk smör
- 1 msk pressad citronsaft
Garnering
0.5 dl hackad dill
0.5 dl färskriven pepparrot
150 g skalade räkor
Servering
pressad potatis
sockerärter
citron
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda salt, socker och peppar. Gnid in i köttsidan på laxen med baksidan av en sked. Låt dra i kylen i 3 timmar.
Skölj snabbt av laxen i vatten och lägg den i en form.
Blanda grädde, fond, citronsaft, peppar och dill och häll över laxen. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Ansa rädisorna och dela dem i klyftor. Dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en tesked och skiva den.
Fräs rädisorna i smör i 5 minuter. Lägg i gurkan och fräs tills den är mjuk. Tillsätt citronsaft och krydda med salt och peppar.
Garnering: Toppa laxen med dill, pepparrot och räkor.
Servering: Servera med pressad potatis, sockerärter, citron och smörfrästa grönsaker.