Du behöver
- 8 dl kantareller eller skogssvamp
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- smör
- 1.5 dl vitt vin
- 2.5 dl mellangrädde
- flingsalt nymald peppar
- 400 g pasta t ex tagliatelle
- 2 dl bladpersilja hackad
- 1 dl parmesanost riven
Servera med:
parmesanost
Gör så här
1
Ansa och dela större svampar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp och gul lök i en stekpanna med, smör tills all vätska kokat in.
2
Tillsätt vitlök och vin och låt vinet koka in. Häll på grädde och krydda med salt och peppar. Koka i 3–5 minuter. Blanda i persiljan.
3
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara ca 1/2 dl.
4
Blanda pastan noga med sås, kokvatten och ost. Servera med extra parmesanost.