RECEPT FRÅN HJ

Krämig kantarellpasta

Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 8 dl kantareller eller skogssvamp
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2.5 dl mellangrädde
  • flingsalt nymald peppar
  • 400 g pasta t ex tagliatelle
  • 2 dl bladpersilja hackad
  • 1 dl parmesanost riven
  • Servera med:

  • parmesanost

Gör så här

1
Ansa och dela större svampar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp och gul lök i en stekpanna med, smör tills all vätska kokat in.
2
Tillsätt vitlök och vin och låt vinet koka in. Häll på grädde och krydda med salt och peppar. Koka i 3–5 minuter. Blanda i persiljan.
3
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara ca 1/2 dl.
4
Blanda pastan noga med sås, kokvatten och ost. Servera med extra parmesanost.

Recept