RECEPT FRÅN HJ

Krämig fisksoppa med pepparrot

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och peppar
  • 500 g vit fisk
  • 0.5 tsk salt
  • Servera med

  • 3 dl frysta sojabönor
  • färskriven pepparrot
  • krutonger

Gör så här

1

Ugn 225 grader. Skala och skär rotfrukter, potatis och lök i mindre bitar. Stek under omrörning i en kastrull cirka 4 minuter.

2

Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.

3

Skär fisken i kuber och salta. Lägg ner dem i soppan utan att röra om och lägg på ett lock. Dra av från värmen och låt stå tills fisken är klar, cirka 5 minuter.

4

Toppa soppan med tinade sojabönor/ärter, riven pepparrot och krutonger.

5

Krutonger: Tärna gårdagens bröd och vänd runt i olja och eventuellt vitlök eller någon örtkrydda. Salta och fördela rosta gyllene i ugnen eller stek i panna.


Recept