Köttfärsås med grönsaker

Du behöver 100 g spagetti 300 g morotsspaghetti 0.5 kruka basilika köttfärssås 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 st morot 1 st paprika...

Du behöver

  • 100 g spagetti
  • 300 g morotsspaghetti
  • 0.5 kruka basilika
  • köttfärssås
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 st paprika
  • .5 skalad zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 500 g nötfärs
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Fräs lök, vitlök, morot och paprika till såsen i en kastrull med olja. Tillsätt tomatpuré. Fräs under omrörning 1 minut till. Häll i krossade tomater, balsamvinäger och buljongtärning.

2

Låt småputtra cirka 20 minuter. Stek köttfärsen brun och smulig. Krydda med salt och peppar. Mixa tomatsåsen slät och häll i köttfärsen. Låt sjuda 10 minuter till.

3

Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten. Lägg ner morotsspaghettin/ hyvlad morot precis innan vattnet hälls bort. Servera med såsen och färsk basilika.

Scroll to Top