Du behöver
- 100 g spagetti
- 300 g morotsspaghetti
- 0.5 kruka basilika
- köttfärssås
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st morot
- 1 st paprika
- .5 skalad zucchini
- 1 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 msk balsamvinäger
- 1 st köttbuljongtärning
- 500 g nötfärs
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök, morot och paprika till såsen i en kastrull med olja. Tillsätt tomatpuré. Fräs under omrörning 1 minut till. Häll i krossade tomater, balsamvinäger och buljongtärning.
2
Låt småputtra cirka 20 minuter. Stek köttfärsen brun och smulig. Krydda med salt och peppar. Mixa tomatsåsen slät och häll i köttfärsen. Låt sjuda 10 minuter till.
3
Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten. Lägg ner morotsspaghettin/ hyvlad morot precis innan vattnet hälls bort. Servera med såsen och färsk basilika.