Köttbullar med grönkål och julsenap

Du behöver 400 g nötfärs 200 g fläskfärs liten gul lök 3 dl finhackad färsk grönkål 3 krm nystött kryddpeppar 3 msk ströbröd 1 dl...

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 200 g fläskfärs
  • liten gul lök
  • 3 dl finhackad färsk grönkål
  • 3 krm nystött kryddpeppar
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • kokt mjölig potatis
  • ägg
  • 0.5 msk kalvfond
  • 2 msk julsenap
  • 2 msk vispgrädde
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • smör

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Fräs lök och grönkål sakta i smör tills löken är genomskinlig och grönkålen mjuk, cirka 10 minuter. Låt kryddpepparn fräsa med mot slutet. Låt kallna.

2

Blötlägg ströbrödet i grädden cirka 10 minuter. Skala och grovriv potatisen.

3

Blanda alla ingredienser till en smidig färs. Låt vila en stund i kylen.

4

Forma färsen till köttbullar med vattensköljda händer.

5

Bryn köttbullarna runt om, i omgångar, i smör. Sänk värmen och efterstek tills de är genomstekta, 4–6 minuter. Eller lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper och efterstek cirka 12 minuter på 175 grader.

Scroll to Top