Kasslerpaj med paprika och purjolök

Kassler ger mycket smak i pajen tillsammans med basilika och tomat.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl med fullkorn för kakor & bröd
50 g smör
1.25 dl kesella 1%

Fyllning:

0.33 st purjolök skivad
1 st paprika i bitar
250 g kassler tärnad
1.5 msk färsk basilika hackad

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl crème fraîche
tomat
2 msk portvin rött
1 krm salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl lagrad ost riven

Ugn: 225º

Det här behövs:

Gör så här

1
Mixa mjöl med smör och kesella till en boll i matberedaren med kniven monterad.

2
Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda skalet 10 minuter.

3
Förväll purjolöken i lättsaltat vatten i en kastrull på spisen eller 30 sekunder i mikron på full effekt. Spola av purjon i kallt vatten och låt den rinna av i en sil.

4
Lägg purjolök, hälften av paprikan, kasslertärningar och basilika i formen. Vispa samman ägg, crème fraiche, portvin, salt och peppar och häll över fyllningen. Strö osten ovanpå.

5
Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med den andra hälften av paprikatärningarna.

Scroll to Top