Du behöver
Deg
50 g smör
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk
äggulor
0.5 tsk bakpulver
äggvitor
Fyllning
300 g rensade kantareller
gula lökar
smör
stötta enbär
2 msk repade timjanblad
salt nymald svartpeppar
1.5 dl hackad persilja
2 dl riven Västerbottensost
Gratinera med
ca 1 1
Gör så här
Smält smöret. Vispa i mjölet och späd med mjölken. Koka på svag värme under omrörning, cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
Rör i gulorna, en i taget. Blanda i bakpulvret. Låt svalna. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen 20–25 minuter på 225 grader.
Gör fyllningen under tiden. Hacka kantareller och lök. Mjukstek kantareller och lök i smör tills vätskan kokat in. Blanda i enbär och timjan mot slutet. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen. Blanda i persilja och ost.
Bred fyllningen över bottnen. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven ner. Hit går bra att förbereda.
Höj ugnsvärmen till 250 grader. Strö över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen tills rullen har fin färg, cirka 10 minuter. Servera rullen varm eller ljummen.