Johannas kalasformar

Du behöver 200 g smör 1.5 dl strösocker 3.5 dl vetemjöl 3 dl havregryn Fyllningen räcker till 10 kakor: 100 g vit choklad 250 g...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn

Fyllningen räcker till 10 kakor:

100 g vit choklad
250 g mascarpone

Topping:

250 g hallon
0.5 dl strösocker

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda i mjöl och havregryn, och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter.

2

Kavla ut degen till en platta som är ca 1 cm tjock. Smörj mandelmusselformarna väl och klä dem med degen. Grädda, ca 10 minuter. Låt svalna lite innan de tas ur formarna.

3

Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Rör om ofta. Blanda choklad och mascarpone och spritsa eller klicka i formarna.

4

Topping: Rör ihop hallonen och socker tills sockret lösts upp. Klicka på kakorna och servera.

Scroll to Top