Du behöver
- 200 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
Fyllningen räcker till 10 kakor:
100 g vit choklad
250 g mascarpone
Topping:
250 g hallon
0.5 dl strösocker
Ugn: 200°
Gör så här
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda i mjöl och havregryn, och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter.
Kavla ut degen till en platta som är ca 1 cm tjock. Smörj mandelmusselformarna väl och klä dem med degen. Grädda, ca 10 minuter. Låt svalna lite innan de tas ur formarna.
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Rör om ofta. Blanda choklad och mascarpone och spritsa eller klicka i formarna.
Topping: Rör ihop hallonen och socker tills sockret lösts upp. Klicka på kakorna och servera.