Inkokt lax med räktopp

Du behöver 1 kg laxfilé Lag: 1 st gul lök 1 l vatten 2 st lagerblad 10 st vitpepparkorn 2 msk salt 2 msk ättikssprit...

Du behöver

  • 1 kg laxfilé

Lag:

1 st gul lök
1 l vatten
2 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
2 msk salt
2 msk ättikssprit 12%
0.5 dl strösocker

Räktopp:

1.5 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 msk chilisås
2 msk hackad rödlök
2 msk dill
salt och peppar
200 g skalade räkor 500 g oskalad vikt, spara några till garnering

Garnera med:

räkor
citronklyftor
dill

Ugn: 100°

Gör så här

1
Lag: Skala och skiva löken. Koka ihop vatten, lök, lagerblad, pepparkorn, salt, ättikssprit och socker i 5 minuter.

2
Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på den varma lagen. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 30 minuter. Låt laxen kallna i lagen.

3
Räktopp: Rör ihop gräddfil, majonnäs, chilisås, rödlök och dill. Smaka av med salt och peppar. Vänd i räkorna, spara några till garnering.

4
Ta upp laxen och lägg på ett fat. Toppa med räkröra och garnera med räkor, citronklyftor och dill.

Scroll to Top