RECEPT FRÅN HJ

Hemgjord ­blåbärsglass

Läcker gräddig blåbärsglass som serveras i köpta skålar eller strutar.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl blåbär
  • Servera med

  • våffelskålar eller våffelstrutar
  • Vispad grädde
  • blåbär

Gör så här

1

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, vaniljfrön, mjölk och grädde i en kastrull och sjud i 10 minuter. Det ska inte koka. Lyft bort vaniljstången.

2

Vispa ihop äggulor och socker i en skål och häll i den varma gräddmjölken under omrörning.

3

Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm under omrörning tills den tjocknar något. Låt smeten svalna.

4

Mixa blåbären och rör ner i smeten. Häll smeten i en form och frys in i minst 5 timmar.

5

Servering: Skopa upp glasskulor i skålar eller strutar. Toppa med vispad grädde och blåbär.


Recept