Du behöver
- 0.5 st vaniljstång
- 1 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 2 dl blåbär
Servera med
våffelskålar eller våffelstrutar
Vispad grädde
blåbär
Gör så här
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, vaniljfrön, mjölk och grädde i en kastrull och sjud i 10 minuter. Det ska inte koka. Lyft bort vaniljstången.
Vispa ihop äggulor och socker i en skål och häll i den varma gräddmjölken under omrörning.
Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm under omrörning tills den tjocknar något. Låt smeten svalna.
Mixa blåbären och rör ner i smeten. Häll smeten i en form och frys in i minst 5 timmar.
Servering: Skopa upp glasskulor i skålar eller strutar. Toppa med vispad grädde och blåbär.